Suunnittelija

Olen koulutukseltani tekstiilisuunnittelija. Piirrän kuvia, jotka painetaan kankaalle, ja toistetaan samanlaisena metri toisensa jälkeen. Ihailen sitä säännönmukaisuutta ja järkähtämättömyyttä, jolla kuviot asettuvat toinen toisensa perään. Nautin siitä, kuinka pienistä kuvioista toiston avulla muodostuu suuria pintoja.

Kuosieni lähtökohtana on usein luonto ja elämän kiertokulku. Ne kantavat aikaan ja paikkaan liittyviä muistoja, ja jokainen kangas on oma maailmansa: värien, kuvioaiheiden ja materiaalien avulla syntyvä tunnelma – mielentila. Työssäni kiehtovinta on nähdä, kuinka jokainen kuosi ikään kuin luodaan uudelleen erilaisten materiaalien ja värien yhdistelminä. Ja kuinka kangas käyttöympäristöönsä tuotuna herää eloon ja yhdistyy osaksi tilaa.

Ajattelen, että työ julkitilojen tekstiilisuunnittelun parissa on oikeastaan tilan ja tunnelman rakentamista. Suunnittelun taustalla on ymmärrys kohteesta ja kankaan käyttötarkoituksesta sekä tuotteille asetetuista laatuvaatimuksista. Kokonaisuudet syntyvät yhteistyössä eri alojen ammattilaisten, tilasuunnittelijoiden ja tilojen käyttäjien kanssa.

Inhimillisten ja iloisten tilojen puolesta.