KARHUNPESÄÄ RAKENTAMASSA

Tekstiili – materiaalin, värin, pintarakenteen ja kuvion yhteys – on meitä alati innostava ja inspiroiva asia. Tekstiili tai kangas itsessään ei yleensä kuitenkaan ole se lopullinen tavoite. Tärkeää on se, mitä kankaan avulla saadaan aikaan. Suunnittelun taustalla on ymmärrys kohteesta ja kankaan käyttötarkoituksesta sekä tuotteelle asetetuista laatuvaatimuksista. Kokonaisuudet syntyvät eri osien yhteydestä – yhteistyöstä.

Jo muutaman vuoden ajan olemme saaneet olla mukana Suomen eteläisimmän tunturin laella sijaitsevan Hotelli Iso-Syötteen huoneuudistuksessa sisustustekstiilien suunnittelun ja toteutuksen osalta. Kaikki alkoi vuonna 2016  valmistuneista Aurora-sviiteistä, olimme mukana allasosaston uudistamisessa, kesällä 2018 valmistuivat Talvihuoneet ja nyt kutsumme teidät Karhunpesään ♥

Hotelli Iso-Syötteen sisustuksen viehätys syntyy värien hienovaraisista nyansseista ja erilaisten materiaalien kontrasteista. Tekstiilien tehtävä on korostaa tilan tunnelmaa, uniikkiutta ja erityisyyttä. Antaa visuaalisia ja taktiilisia elämyksiä.

Karhunpesä on hotellin uusi, pitkään hiottu ja hauduteltu luksussviitti: 80 neliön kokoinen pesä juurakkolamppuineen, luonnonkivitakkoineen ja porealtaineen. Karhunpesässä myös tekstiileillä on tärkeä rooli sekä fyysisen, visuaalisen että akustisen ympäristön rakentajana.

Villakankaasta valmistetut paksut verhot vaimentavat ääntä, ikkunaseinällä villainen kangas antaa tarvittaessa suojaa valolta, katseilta tai ikkunoista pakkasella huokuvalta viileydeltä. Makuu- ja oleskelutilan välille asennettu verho tarjoaa myös mahdollisuuden jakaa tila kahtia – vetää raja yksityisen ja yhteisen välille.

Karhunpesän sisustuskankaiden suunnittelun keskiössä olivat materiaalit ja kankaan struktuuri. Kuosin tehtävä on korostaa ja tehostaa näitä tekijöitä.

Verhojen villakankaassa kahdella tilan värimaailmaan sointuvalla sävyllä kudottu kuosi korostaa hienovaraisesti luonnonmateriaalin aitoutta.

Sisustustyynyjä varten villalla ja pellavalla toteutetussa kankaassa toistuu sama kuosi rouheampana, voimakkaampana. Erivahvuiset materiaalit luovat kankaaseen elävän, kolmiulotteisen pintarakenteen.

Värit, kankaiden tekstuurit ja materiaalin tuntu sekä tekstiilien akustiset ominaisuudet antavat iloa kaikille aisteille. Tekstiilisuunnittelijan työssä ehkä kiehtovinta onkin nähdä, kuinka kuviot heräävät eloon ja kuosit ikään kuin syntyvät uudelleen erilaisten materiaalien ja värien yhdistelmissä. Ja kuinka kankaat käyttöympäristöönsä tuotuina yhdistyvät osaksi tilaa ja kokonaisuutta.

Suunnittelemme uniikit kankaat sekä sisustuksen teemaa tukevat kuosit. Valitsemme käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvat materiaalit ja rakenteelliset ratkaisut, ja yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa huolehdimme toteutuksesta ja kokonaistoimituksesta.