Suunnittelija

Olen koulutukseltani tekstiilisuunnittelija. Piirrän kuvia, jotka painetaan kankaalle ja toistetaan samanlaisena metri toisensa jälkeen. Ihailen sitä säännönmukaisuutta ja järkähtämättömyyttä, jolla kuviot asettuvat toinen toisensa perään. Nautin siitä, kuinka pienistä kuvioista toiston avulla muodostuu suuria pintoja.

Kuosieni lähtökohtana on usein luonto ja elämän kiertokulku. Ne kantavat aikaan ja paikkaan liittyviä muistoja, ja jokainen kangas on oma maailmansa: värien, kuvioaiheiden ja materiaalien avulla syntyvä tunnelma – mielentila. Työssäni kiehtovinta on nähdä, kuinka jokainen kuosi erilaisten materiaalien ja värien yhdistelminä muuttuu ja uudistuu. Ja kuinka kangas käyttöympäristöönsä tuotuna herää eloon ja yhdistyy osaksi tilaa.

Julkitilojen tekstiilisuunnittelu on tilan ja tunnelman rakentamista. Suunnittelijana sydäntäni lähellä ovat erityisesti päiväkoti- ja oppimisympäristöt. Olen jo vuonna 2000 valmistuneessa pro gradu -tutkielmassani perehtynyt päiväkotiympäristöihin ja käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Muotoilijan työni lisäksi olen työskennellyt yli kymmenen vuotta päätoimisissa opetustehtävissä eri koulutusasteilla, etenkin luovien alojen ammatillisen koulutuksen parissa. Pedagogisten opintojen lisäksi olen suorittanut opetushallinnon tutkinnon.

LinkedIn-profiilistani löytyvä artikkeli Tekstiilisuunnittelija päiväkodissa kertoo yhden tarinan työstäni iloisten & inhimillisten tilojen puolesta.

Kuosisuunnittelusta: Memo & Memore -artikkeli kuvaa kahden kuosin taustoja ja suunnitteluprosessia.