Kempeleen terveyskeskus

Kempeleen terveyskeskuksen uudisosassa toimiva terveyskeskussairaala otettiin käyttöön lokakuussa 2016, ja peruskorjattu terveyskeskus loppuvuodesta 2017. Allianssihankkeena toteutetun kohteen pääsuunnittelijana toimi Uki Arkkitehdit Oy ja rakennusurakoitsijana YIT Talo Oy.

Olimme mukana hankkeessa sekä verhosuunnittelun että kiskotoimitusten valmistelussa: suunnittelimme yhteistyössä käyttäjien ja sisustusarkkitehdin kanssa kohteeseen sopivat väritykset ja verhokokonaisuudet, ja vastasimme kohteen kisko- ja verhotoimitusten hankinnan valmistelusta.

  • Tarvekartoitus, mm. LVI- ja sähköasennukset huomiointi
  • Ikkunaverhojen ja vuodeverhojen ripustuskiskojen tilakohtainen mitoitus ja määrittely; asennuksen mitoittaminen ja ohjeistus tarjouspyyntöasiakirjojen liitteeksi
  • Verhojen ja väliverhojen materiaalit ja laatukriteerit, mitoitus ja rakenteelliset määritykset tarjouspyyntöasiakirjojen liitteeksi
  • Hankinnan ja asennuksen aikainen yhteydenpito ja konsultointi tilaajan ja alihankkijoiden kanssa
  • Jälkitoimitusten valmistelu

Kisko- ja verhotoimitukset ovat pieniä rakennushankkeen yksityiskohtia, jotka kuitenkin vaikuttavat sekä tilojen toimivuuteen että viihtyisyyteen. Käyttötarkoituksenmukaisten kisko- ja kaihdinjärjestelmien asiantunteva määrittäminen on tärkeää etenkin tiloissa, joissa edellytetään intimiteettisuojaa ja/tai pimentäviä tuotteita.

Kiskojen asennuskorkeus ja -etäisyys vaikuttavat myös siihen, minkälaisia verhomalleja ja sisustustekstiilikokonaisuuksia tiloihin on mahdollista suunnitella ja asentaa. Siihen, kuinka rakennuksista luodaan viihtyisiä ja käyttäjiä ilahduttavia tiloja.

Käyttäjät ja suunnittelijat olivat valinneet tilojen verhoiksi mallistomme kuoseja, ja me tulimme mukaan suunnitteluun väri- ja mallivalintojen yhteydessä. Tutustuimme tarkemmin kohteeseen sekä tilojen väri- ja irtokalustesuunnitelmaan, laadimme verhomalleja havainnollistavat projektiokuvat, ehdotimme tuotteisiin sopivat kangaslaadut ja toimitimme suunnitelmien mukaiset värimallit.

Sekä uuden terveyskeskussairaalan että peruskorjatun terveyskeskuksen verhot on toteutettu mallistomme kankailla. Jolie ja Ruode -kuosien kuviovärit toistavat sisustussuunnitelman mukaisia pintamateriaali- ja tehostevärejä.

Kohde

Kempeleen terveyskeskus
Arkkitehtisuunnittelu: UKI Arkkitehdit Oy
Pääurakoitsija: YIT

Projekti

Projektinhallinta

Suunnittelupalvelut

Toteutus

2016-2018

LATAA ESITE
Kisko- ja verhotoimitusten valmistelu