Kokkolan kaupungintalo

Kaupungintalo on samaan aikaan sekä julkinen tila, kaupungin käyntikortti että lukuisten ihmisten työympäristö. Niinpä olemme erityisen ylpeitä siitä, että olemme saaneet tarjota välineet Kokkolan kaupungintalon tiloihin sopivien kankaiden ja verhojen toteuttamiseksi.

Kokkolan kaupungintalon peruskorjaus käynnistyi vuonna 2014. Ensimmäinen vaihe ja sen yhteydessä uudistetut D-siiven tilat valmistuivat helmikuussa 2017, B-siipi keväällä 2018 ja A-osa vuotta myöhemmin. 

Peruskorjauksen yhteydessä on myös tekstiilit nähty yhtenä tilan tärkeänä tekijänä. Verhoja suunniteltaessa on otettu haltuun konseptimme suoma mahdollisuus kuosien muokkaamiseen – ei vain värin, vaan myös kuosin rytmityksen osalta.

Kaupungintalon verhot on toteutettu mallistomme JOLIE-kuosi pohjalta. Kokkolan kaupunginarkkitehti Kristian Biskopin ideoimassa versiossa pinnan täyttävä viivasto on ilmava ja harvahko, sillä toinen kuosin kuvioväreistä on toteutettu vain yhtenäisen viivan osalta.  Printtivärit on määritelty seinänvärien mukaan: mustan lisäksi A ja D -siivessä lämmintä harmaata, B-siivessä lempeää vihreää.

JOLIE on yksinkertainen ja selkeä kuosi, ja oiva valinta tähän peruskorjauskohteeseen. Se henkii 80-luvulla valmistuneen rakennuksen alkuperäistä tunnelmaa, mutta liittyy kuitenkin vaivatta osaksi modernia sisustusta.

Kokkolassa kuosin muuntelu ja värisuunnittelu tapahtui tilasuunnittelijoiden toimesta, tuotannollisten työkalujen lisäksi me tarjosimme asiantuntemusta sopivien kangaslaatujen valintaan sekä tarjouspyyntöasiakirjoissa tarvittavien määritysten ja mitoitusten laadintaan.

Teillä on visio – meillä taito ja välineet sen toteuttamiseksi!

Kohde

Kokkolan kaupungintalo

Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Kokkolan kaupunki, tilapalvelut

Kuosin muuntelu: kapunginarkkitehti Kristian Biskop

Toteutus

2016-2019