Kokkolan kaupungintalo

Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Kokkolan kaupunki, tilapalvelut
Toteutus: 2016-2019

Kaupungintalo on samaan aikaan sekä julkinen tila, kaupungin käyntikortti että lukuisten ihmisten työympäristö. Niinpä olemme erityisen ylpeitä siitä, että olemme saaneet tarjota välineet Kokkolan kaupungintalon tiloihin sopivien kankaiden ja verhojen toteuttamiseksi.

Kokkolan kaupungintalon peruskorjaus käynnistyi vuonna 2014. Ensimmäinen vaihe ja sen yhteydessä uudistetut D-siiven tilat valmistuivat helmikuussa 2017, B-siipi keväällä 2018 ja A-osa vuotta myöhemmin.

Peruskorjauksen yhteydessä on myös tekstiilit nähty yhtenä tilan tärkeänä tekijänä. Verhoja suunniteltaessa on otettu haltuun konseptimme suoma mahdollisuus kuosien muokkaamiseen – ei vain värin, vaan myös kuosin rytmityksen osalta.

Kaupungintalon verhokankaiden lähtökohtana on mallistomme JOLIE-kuosi. Kokkolan kaupunginarkkitehti Kristian Biskopin ideoimassa versiossa pinnan täyttävä viivasto on ilmava ja harvahko, sillä toinen kuosin kuvioväreistä on toteutettu vain yhtenäisen viivan osalta. Printtivärit on määritelty seinänvärien mukaan: D-siivessä lämmintä harmaata, B-siivessä lempeää vihreää.

JOLIE on yksinkertainen ja selkeä kuosi, ja oiva valinta tähän peruskorjauskohteeseen. Se henkii 80-luvulla valmistuneen rakennuksen alkuperäistä tunnelmaa, mutta liittyy kuitenkin vaivatta osaksi modernia sisustusta. Pitkät verhot on suunniteltu niin, että ne asettuvat lämmityspattereiden väliin, ja peittävät putkistoja ja läpivientejä. Alakatosta lattiaan ulottuvat verhot vaimentavat ääntä, ja katkaisevat viitteellisesti pitkää ikkunarivistöä.