Martinlaakson päiväkoti

Marraskuussa 2018 valmistunut Vantaan Martinlaakson päiväkoti on ilahduttava kohde. Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnitteleman rakennuksen sisustussuunnittelusta vastasi helsinkiläinen DesignDesk Oy: kohteen sisustus, värien ja materiaalien luoma kokonaisuus tukee hienosti rakennuksen uniikkiutta ja sadunhohtoista tunnelmaa.

Päiväkodin verhokankaisiin sisustusarkkitehti Riikka Steinberg suunnitteli – käyttäjien kanssa käytyjen ideointikierrosten ja teemapäivien innoittamana – omat kuosit. Junarata, Lentokenttä, Formula ja Kuninkaantie kertovat Vantaalle tärkeistä asioista. Yhden päiväkotiosaston verhoissa käytettiin vakiokuosiamme Joki – täällä nimellä Vantaanjoki.

Olimme mukana hankkeessa myös tekstiilisuunnittelun teknisenä asiantuntijana. Tänä päivänä uniikkien ideoiden toteuttamiseen on tekstiilien tuotannon näkökulmasta lähes rajattomat mahdollisuudet. Martinlaaksossa suunnitteluprojektissa roolinamme oli tukea suunnittelua, ja kiinnittää huomiota tuotannollisiin seikkoihin, esimerkiksi kuvion jatkuvuuteen. Vastasimme myös tulostusaineiston valmistamisesta ja viimeistelystä. Alustavat aineistot valmistuivat kesän kynnyksellä, ja syksyllä verhotoimittajan valinnan ja tarkistusmittausten jälkeen viimeistelimme aineiston toteutusta varten.

Muotoiluosaamisen hyödyntäminen – on kyse sitten tilasta, tuotteesta tai prosessista – tarjoaa todellisia keinoja käyttäjälähtöisen, kestävän ja innovatiivisen suunnittelun toteuttamiseen.

Tutustu projektinhallinnan palveluihin.

Kohde

Martinlaakson päiväkoti

Arkkitehtisuunnittelu:
Anttinen Oiva Arkkitehdit

Sisustussuunnittelu:
DesignDesk Oy

Kuosisuunnittelu:
Riikka Steinberg

Toteutus

2017-2018