Pajulan palvelukeskus

Hoivakohteiden sisustussuunnitteluun liittyy sekä tilajaon, kalusteiden että materiaalivalintojen näkökulmasta monia huomioon otettavia seikkoja. Suunnittelua ohjaavat turvallisuuteen, toimintakyvyn ylläpitämiseen, havaittavuuteen ja huollettavuuteen liittyvät tekijät. Yhtä lailla tulee suunnittelun tavoitteena olla sekä akustisesti että visuaalisesti miellyttävä tila.

Verhoillut kalusteet ja verhot tuovat tilaan pehmeyttä, viihtyisyyttä ja kodinomaisuutta. Ja väreillä on etenkin muistisairaiden vanhusten hoivaympäristöissä suuri merkitys: värit korostavat tilan tunnelmaa, ja auttavat tekemään tilasta tunnistettavan.

Syksyllä 2018 laajennetussa Pajulan palvelutalossa neljän eri hoivayksikön oleskelutilojen tehostevärit okra, terra, tiilenpunainen ja vihreä suuntasivat kalusteiden verhoilukankaiden väri- ja materiaalivalintoja. Oleskelutilojen verhokankaaksi valittiin mallistomme kuosi SAMMAL, kalustetoimittajan sisustussuunnittelijan valitsemin & verhoilukankaiden mukaisin värein toteutettuna.

Murretut värisävyt ja Sammal-kuosin orgaaninen viivasto sopivat hyvin tähän kohteeseen: tekstiilit tuovat avaraan ja verrattain pelkistettyyn tilaan lämpöä ja luonnonläheisyyttä. Kokonaisuutta täydentävät samaa viivarytmiä toistavat Kivikko-tyynyt.

Tekstiilien suunnittelu ja visualisointikuvat

Kankaidemme kuviovärit ovat aina vapaasti valittavissa, niinpä tilan sisustuksen värimaailmaan sopivien tekstiilien suunnittelu ja tuotanto onnistuu helposti. Värivalintojen ja sopivien yhdistelmien löytämiseksi tarjoamme värejä ja kuosien mallikertoja havainnollistavat kuvat ja niin tehtiin myös Pajulassa.

Kohde

Pajulan palvelukeskuksen laajennus, Nivala
Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy
Kalustetoimittaja: Kuopion Woodi Oy

Projekti

Suunnittelupalvelut
Visualisointi

Toteutus

2018